06 - 21 63 20 92 rie.gerritsen@gmail.com

Over ons

Ik ben Rien Gerritsen, dansinstructeur en eigenaar van de club Warnsveldse Country Dancers, en getrouwd met Ellen. Samen met Linda verzorgen wij de danslessen voor de beginnende en gevorderde dansers.

Waarom ben ik gaan country dansen?
Ellen ging op een avond naar het Country Line dansen, ik vond dit maar niets. Ik weet nog dat ik tegen Ellen zei: “Wat ben jij nou aan doen’? Toen Ellen mij een keer vroeg om mee te gaan naar een lesavond heb ik dat maar gedaan. Toen ze met de les begonnen zag ik allemaal dansers, van jong tot oud, dansen met een grote brede glimlach. Ik dacht toen: “Dit kan niet verkeerd zijn” en zo groeide ook bij mij de liefde voor het Country Line Dansen.

De danslessen
Wij dansen iedere woensdagavond van 18.30 tot 22.00 uur in het Nutsgebouw in Warnsveld. Om de drie weken lessen we een nieuwe dans uit. Daarnaast nemen we ook tijd voor het leren van koppeldansen. Onze twee groepen bestaan uit beginners en gevorderde dansers. In een ontspannen sfeer maken onze mensen zich, op de dansvloer, de danspassen eigen. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Op onze lesavonden wordt dan ook heel wat afgelachen.

Onze dansgroepen

De groep beginnende dansers
Elk jaar in september, bij aanvang van het nieuwe seizoen, gaan we met een nieuwe beginnersgroep van start. Deze groep is voor mensen die nog geheel onbekend zijn of weinig ervaring hebben met Linedansen. De lessen voor de beginnersgroep beginnen om 18.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Je hoeft na de les niet meteen weg te gaan, je kunt gewoon blijven en kijken naar de gevorderden, of zelfs meedoen. Door veel te kijken en te luisteren kun je heel wat leren. Je kan op elk moment instappen en mee dansen. Leeftijd speelt geen rol en je hebt geen danspartner nodig. De eerste proefles is altijd gratis, dus kom zeker eens langs.

De groep gevorderde dansers
De groep gevorderden is voor dansers die al ervaring met en kennis van de danspassen hebben opgedaan. We dansen hoofdzakelijk op country muziek maar ook af en toe op andere muziek. Deze groep danst van 19.30 tot 22.00 uur,  Tijdens de pauzes is er natuurlijk tijd voor een kopje koffie/thee/fris. Bij ons staan gezelligheid en dansen centraal. De woensdagavond moet voor de dansers een avondje uit zijn, waarin ze plezier hebben gehad en kunnen zeggen “het was weer een gezellig avond.”

De demo-groep
Voor de demo-groep kan iedereen zich opgeven. Wel vragen wij van je dat je de dansen beheerst. Rien maakt tijdig bekend wanneer en waar er een demo is en als je wilt mee doen dan kun je je bij hem of Linda opgeven. Met de demogroep geven wij als de Warnsveldse Country Dancers ons visitekaartje af, daarom zijn er kledingvoorschriften:

  • Zwarte broek of rok
  • Witte blouse (geen topje of T-shirt)
  • Het dragen van een hoed en andere accessoires is leuk maar niet noodzakelijk

 

Een demo/workshop boeken?

U heeft een vrijgezellen of verjaardagsfeest? Een bruiloft? Of wilt u graag iets bijzonders organiseren tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje? Dan bent bij de Warnsveldse Country Dancers aan het goede adres.

Wij verzorgen de workshops in overleg met u. We hebben een ruime ervaring op het gebied van line dancing en het geven van workshops op diverse festiviteiten en evenementen. Wij zijn vooral werkzaam in Zutphen en omgeving. Verdere afstanden zijn ook mogelijk, maar neem hiervoor eerst even contact met ons op via de contactpagina.

Wilt u een groot en uitbundig feest of heeft u wellicht een kleiner budget? Wij passen onze demo en/of workshop hier graag bij aan!

 

Contributie/lidmaatschap

Lidmaatschap: per maand: € 15.00 (betalen: elke eerste woensdagavond van de maand)
Betalen per avond: € 5,00

Vakantieperiode:

  • Het dansseizoen loopt van september t/m juni
  • In de vakantiemaanden juli en augustus zijn er dus geen lessen
  • Voor deze maanden hoeft er geen contributie te worden betaald

Het lidmaatschap gaat automatisch mee naar het volgend jaar, tenzij tijdig opzegging heeft plaatsgevonden.

Opzeggen:
De opzegtermijn is 1 maand, voor elke eerste dag van de maand.

 

“Onze grootste hobby is linedansen. Doordat het dansen in Almen is gestopt, moesten wij een alternatief zoeken. Dat werd Warnsveld. Voor ons lekker kort bij, en we hadden het geluk dat we in een leuke en gezellige groep zijn terecht gekomen. We voelen ons helemaal thuis”.

“We gingen wat aarzelend de vloer op want de 4 weken vakantie had bij diverse mensen de danspassen enigszins uit het geheugen gehaald. Maar na de eerste passen ging het weer, zoals altijd, lekker vlot en genoot een ieder van de muziek en de aanwezige country dansers.’